Marynowane piersi w jogurcie z curry

marynowane piersi z grilla

Jeden z pomysłów Piotra Murawskiego na najsmaczniejsze grillowe dania, które zaserwować możemy podczas wspólnego rodzinnego spotkania:

Składniki:

  •     1 kg piersi z kurczaka
  •     1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
  •     1 szklanka jogurtu naturalnego
  •     1 łyżka curry w proszku
  •     1 pęczek natki pietruszki
  •     Pół cytryny
  •     2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  1.     Mięso dokładnie umyj, a potem osusz przy pomocy papierowych ręczników. Następnie przekrój każdą z piersi wzdłuż na dwa cieńsze kawałki.
  2.     Wymieszaj w misce jogurt, olej, curry, posiekaną natkę pietruszki oraz Przyprawę do grilla Knorr, która podkreśli znakomity smak i aromat mięsa. Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj sok z cytryny.
  3.     Tak przygotowaną marynatą posmaruj każdy kawałków piersi z kurczaka, a następnie odstaw mięso w chłodniejsze miejsce na około 20 – 30 minut.
  4.     Po upływie tego czasu, smaż zamarynowane piersi na rozgrzanym grillu po około 3 – 4 minuty z każdej strony. Gotowe mięso doskonale smakować będzie w połączeniu z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, którego pomidorowy smak idealnie dopełni smak kurczaka.

Portal używa plików cookies, korzystanie z portalu oznacza ich akceptację, więcej informacji na stronie "Polityka Cookies"

Korzystanie z portalu oznacza automatyczną akceptację postanowień zawartych w "Regulaminie Serwisu" i "Polityce Prywatności"

Przeczytaj inne:
Car Design. Pasja do projektowanie nie zna płci

Kobiety projektantki odgrywają znaczącą rolę w dyrekcji designu Renault. Polskie studentki i młode projektantki również mają okazję pokazać swoją moc!

Zamknij