• Kuchnia
    Znamy zwycięzców Signature Photo Dishes! Piękne zdjęcia!

    Obrady Jurorów II edycji konkursu Signature Photo Dishes odbyły się w pięciogwiazdkowym H15 Boutique Hotel w Warszawie. Jury, w którym znane wszystkim są m.in.: Lidia Popiel i Anita Sokołowska, wybrało zwycięzcę konkursu. Imponująca pula nagród trafi tym razem do mieszkanki Warszawy.

  • Kuchnia
    Polskie restauracje wyróżnione Gwiazdkami Michelin!

    W Budapeszcie zaprezentowano najnowsze wydanie kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2018”. Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses po raz kolejny zachowały swoje Gwiazdki Michelin! Pozostają jedynymi lokalami z tym wyróżnieniem w Polsce. Łącznie na polskiej liście pojawiło się aż osiem nowych lokali, zaś zniknęło z niej pięć restauracji. Symbol Bib Gourmand inspektorzy […]

  • Kuchnia
    S.Pellegrino Young Chef 2017 – znamy zwycięzcę

    Marcin Popielarz z restauracji Biały Królik w Gdyni zwyciężył w półfinale konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki wygranej Marcin Popielarz weźmie udział w finale konkursu, który odbędzie się w maju przyszłego roku w Mediolanie.

  • Kuchnia
    Kulinarnie mocni w akcji

    Jak przygotować smaczny i prosty posiłek nie nadwyrężając przy tym domowego budżetu? Odpowiedzi na to pytanie udzieli Szef Kuchni – Maciej Wawryniuk, który zainspiruje Edukatorów Banków Żywności do kreatywnego gotowania w ramach projektu „Kulinarnie Mocni”. Ostatni blok tematyczny wspólnej inicjatywy Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick Polska, właściciela marki Kamis, zostanie poświęcony sztuce przygotowywania dań jednogarnkowych.

  • Kuchnia
    Anita Sokołowska dla Signature Restaurant

    Signature Restaurant zaprosiła do współpracy kolejną gwiazdę. Jest nią Anita Sokołowska, utalentowana aktorka filmowa i teatralna, która obecnie występuje również w zupełnie innej roli a mianowicie uczestniczy w telewizyjnym kulinarnym show. Danie przygotowane wraz z Szefem Kuchni Wojciechem Kilianem będzie serwowane w warszawskiej restauracji już od połowy października.

Portal używa plików cookies, korzystanie z portalu oznacza ich akceptację, więcej informacji na stronie "Polityka Cookies"

Korzystanie z portalu oznacza automatyczną akceptację postanowień zawartych w "Regulaminie Serwisu" i "Polityce Prywatności"

Adres redakcji: ul. Obrazkowa 2, 03-188 Warszawa | tel. redakcyjny: +48 512 936 995 | e-mail: blog@obcasy.pl