• Kuchnia
    A Ty, z kim tworzysz zgraną parę?

    Zgraną parę może tworzyć dwoje kochających się ludzi, ale też nastolatka ze swoim pupilem, kumple z tego samego podwórka, dziadek ze swoją najstarszą wnuczką czy najlepsze koleżanki z pracy. Istotą zgranych par są wyjątkowe więzi, które sprawiają, że można więcej i lepiej, bo tworzą je uzupełniające się osoby. Chcąc to podkreślić marka Milka przygotowała nową tabliczkę, która jest połączeniem dwóch kultowych produktów – najdelikatniejszej czekolady i ciastka Oreo.

  • Kuchnia
    Znamy zwycięzców Signature Photo Dishes! Piękne zdjęcia!

    Obrady Jurorów II edycji konkursu Signature Photo Dishes odbyły się w pięciogwiazdkowym H15 Boutique Hotel w Warszawie. Jury, w którym znane wszystkim są m.in.: Lidia Popiel i Anita Sokołowska, wybrało zwycięzcę konkursu. Imponująca pula nagród trafi tym razem do mieszkanki Warszawy.

  • Kuchnia
    Polskie restauracje wyróżnione Gwiazdkami Michelin!

    W Budapeszcie zaprezentowano najnowsze wydanie kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2018”. Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses po raz kolejny zachowały swoje Gwiazdki Michelin! Pozostają jedynymi lokalami z tym wyróżnieniem w Polsce. Łącznie na polskiej liście pojawiło się aż osiem nowych lokali, zaś zniknęło z niej pięć restauracji. Symbol Bib Gourmand inspektorzy […]

  • Kuchnia
    S.Pellegrino Young Chef 2017 – znamy zwycięzcę

    Marcin Popielarz z restauracji Biały Królik w Gdyni zwyciężył w półfinale konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki wygranej Marcin Popielarz weźmie udział w finale konkursu, który odbędzie się w maju przyszłego roku w Mediolanie.

  • Kuchnia
    Kulinarnie mocni w akcji

    Jak przygotować smaczny i prosty posiłek nie nadwyrężając przy tym domowego budżetu? Odpowiedzi na to pytanie udzieli Szef Kuchni – Maciej Wawryniuk, który zainspiruje Edukatorów Banków Żywności do kreatywnego gotowania w ramach projektu „Kulinarnie Mocni”. Ostatni blok tematyczny wspólnej inicjatywy Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick Polska, właściciela marki Kamis, zostanie poświęcony sztuce przygotowywania dań jednogarnkowych.

Copyright © 2016 Wszelkie prawa zastrzeżone. Portal należy do grupy Obcasy.pl i używa cookies, korzystanie z portalu oznacza ich akceptację, więcej informacji na stronie "Polityka Cookies"